Key Biscayne Considers Temporary Restrictions on E-Bikes and Scooters

 

A Key Biscayne-i falu menedzsere, Steve Williamson, javasolta az elektromos kerékpárok és motorizált rollerek ideiglenes korlátozását, remélve, hogy a jövőbeni szabályozási lehetőségek sokoldalúbbak lesznek. A megfontolás tárgyában lévő tervezett rendelet lehetővé tenné a falunak, hogy elkobozza ezeket a „mikromobilitás” eszközöket, ha a javasolt korlátozásokat megsértik. Azonban ezek a korlátozások 2025. augusztus 30-án lejárnak, ami azt jelenti, hogy ezek az eszközök ismét törvényesek lehetnek, hacsak a rendeletet nem módosítják vagy meghosszabbítják.

Bár nincs állandó tilalom, néhány tanácsi tag nyitott alternatív lehetőségek felfedezésére, ha a Florida törvényhozás megváltoztatja a mikromobilitás törvényeit. Az egyik ilyen lehetőség a korhatárok bevezetése volt. Bár egy korábbi intézkedés, amely lehetővé tette volna a helyhatóságoknak, hogy életkori korlátozásokat szabjanak, átment a Florida Állami Képviselőházban, sajnos nem jutott át az állami szenátuson. Az Független által végzett felmérés szerint van támogatás a tilalom enyhítésére, ha jobb szabályozás van érvényben.

Vicki Lopez állami képviselő, aki Key Biscayne-t képviseli, kifejezte szándékát, hogy újra benyújtsa az intézkedést a következő törvényhozási ülésen, amely 2025 márciusában kezdődik. Ez arra utal, hogy lehetséges újragondolást jelent az e-bike és rollerező törvények terén.

Az akkumulátorral működő eszközök ideiglenes tilalma 2021. február 16-án lépett életbe, miután sajnálatos baleset történt, amelynek során Megan Andrews lakos életét vesztette. A tervezett rendelet is utal az új megyei kódra, amely tiltja a járdán való működést, de lehetővé teszi a kerékpársávok használatát a Key Biscayne főutca, a Crandon Boulevard mentén. Ez a jogszabály Key Biscayne-nak is lehetőséget ad arra, hogy saját szabályokat állítson fel a Crandon számára, a megye jóváhagyása mellett.

Miközben a falu folyamatosan értékeli és módosítja a tervezett korlátozásokat, az a célja, hogy megtalálja az egyensúlyt a biztonsági aggályok és azok az igények között, amelyeket a mikromobilitás eszközökre támaszkodó lakosoknak ki kell elégíteniük. A Key Biscayne azon igyekezetével, hogy a Florida törvényhozásban lehetséges változásokra nyitott legyen, és figyelembe vegye a differenciált szabályozási lehetőségeket, fenntartható megoldást kíván találni a jövő számára.

Az e-bike és rollerezőipar az elmúlt években jelentős növekedést mutatott, az alternatív közlekedési formák iránti növekvő igény által táplálva. Ezek a mikromobilitás eszközök kényelmes és környezetbarát módot kínálnak az urbanizált területeken való közlekedésre. Azonban a népszerűségük növekedésével kapcsolatban aggodalmak merültek fel a biztonság és a szabályozás kérdéseiben.

A piaci előrejelzések szerint az e-bike és rollerezőipar tovább fog bővülni a következő években. A Grand View Research jelentése szerint a globális e-bike piac 2025-ig elérheti a 46 milliárd dollárt, a bonyolult éves növekedési ráta pedig 6,1%. Hasonlóképpen, az elektromos roller piac várhatóan eléri a 2030-ra vonatkozóan 41,98 milliárd dollárt, 2021 és 2030 közötti 8,5% -os CAGR-növekedéssel.

A biztonság és a szabályozással kapcsolatos kérdések miatt az iparág szembesül kihívásokkal. Az e-bike-ok és rollerek bevonásával történt balesetek miatt aggályok merültek fel az eszközök használatát szabályozó egységesített szabályok és előírások hiánya miatt. Ennek eredményeként számos város és önkormányzat bevezetett ideiglenes korlátozásokat vagy tilalmakat, míg teljes körű szabályozásokat hoznak létre.

A florida-i Key Biscayne-ban azzal a céllal javasolták az elektromos kerékpárok és rollerek ideiglenes korlátozását, hogy biztonsági aggályokra válaszoljanak az ott lakó egyik halálos balesetet követően. Ezek a korlátozások lehetővé teszik a falunak, hogy elkobozza ezeket az eszközöket, ha a javasolt szabályokat megsértik. Azonban a korlátozások 2025. augusztus 30-án lejárnak, ami lehetőséget teremt arra, hogy ezek az eszközök ismét törvényesek legyenek, hacsak a rendeletet nem módosítják vagy meghosszabbítják.

A mikromobilitás eszközökkel kapcsolatos problémák kezelése érdekében Key Biscayne alternatív lehetőségeket fontolgat, például korhatárok bevezetését. Bár egy korábbi intézkedés, amely lehetővé tette volna a helyhatóságoknak, hogy korhatár korlátozásokat vezessenek be, nem jutott át az állami szenátuson, támogatás van a tilalom enyhítésére, ha jobb szabályozás valósul meg.

Vicki Lopez állami képviselő, aki Key Biscayne-t képviseli, kifejezte szándékát, hogy újra bemutassa a javaslatot a következő törvényhozási ülésen. Ez lehetőséget teremt a mikromobilitásról szóló törvények újbóli megfontolására, és átfogóbb szabályozások bevezetésére.

Ahogy Key Biscayne értékeli és módosítja a tervezett korlátozásokat, a falu azon törekszik, hogy megtalálja az egyensúlyt a biztonsági aggályok és azok az igények között, amelyeket a mikromobilitás eszközökre támaszkodó lakosoknak ki kell elégíteniük. A Key Biscayne azzal a céllal, hogy nyitott legyen a Florida törvényhozásban lehetséges változásokra, és figyelembe vegye a differenciált szabályozási lehetőségeket, fenntartható megoldást kíván találni a jövő számára.

További információkért a globális e-bike piacról keresse fel a Grand View Research webhelyét.

By

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük