Ryvid Outset: The Changing Landscape of Electric Adventure Bikes

Az elektromos járművek (EV-k) világa hosszú ideje szenved a korlátozott hatótávolság, hosszú töltési idők és magas árak miatt, összehasonlítva a benzines járművekkel. Ez különösen igaz a kalandmotorokra, amelyek a töltőinfrastruktúra nélküli távoli területek felfedezésére lettek tervezve. Azonban a Ryvid Outset egy ragyogó példa az ezeken a területeken történő fejlesztéseknek.

A hagyományos hosszútávú kalandmotorokkal ellentétben az Outset egy kétutas gép, amely mind az úton, mind az út nélkül is kiválóan teljesít. Az Anthem, a Ryvid street bike, inspirációját merítve megoszt sok kulcsfontosságú alkatrészt, mint például a váz, egy 4,3 kWh-es lítium-ion akkumulátor és egy 20 lóerős, 72 voltos motor, amely impozáns 53 lb-ft nyomatékot eredményez. Bár nem lett specifikusan az off-road motorozásra tervezve, az Outset növelt felfüggesztési útja elöl 6,5 hüvelyk, hátul pedig 1,8 hüvelyk, valamint Dunlop Mutant gumija alapvető off-road képességeket biztosít.

Az Outsetet azonban leginkább az tűnteti ki a versenytársai közül, hogy városi sokoldalúságára összpontosít. Mint közúti jármű, lehetővé teszi a motorosoknak, hogy közlekedjenek az út nélküli célpontokra anélkül, hogy teherautóra vagy pótkocsira lenne szükségük. Bár az autópályás hatótávolsága lehet korlátozott, az Outset városi közlekedésre optimalizált, ahol az EV-k igazán kiemelkednek. Akár 75 mérfölig is elérheti a hatótávolságot az Urban Dinamométer Vezetési Ütemterven, ami tökéletes megoldás a városi kalandorok számára.

Az Outset leginnovatívabb jellemzője az eltávolítható akkumulátora, amely megoldást nyújt azoknak az embereknek, akiknek nincs otthon töltési infrastruktúrájuk. Az akkumulátor beltérbe való szállításával ezt a kihívást le lehet küzdeni. Továbbá, több akkumulátor rendelkezésre állása lehetővé teszi a motorosok számára az üres akkumulátorok cseréjét teljesen feltöltött akkumulátorokra, amely folyamatos motorozást tesz lehetővé.

A töltési idők is figyelemre méltóak. Beépített 3,3 kW-os gyorstöltőjével az Outset rendelkezik a lehetőséggel, hogy üres akkumulátort 80 százalékig feltöltse mindössze 2,3 óra alatt egy szabványos háztartási konnektorból. Azok számára, akik rendelkeznek 220 voltos konnektorral vagy szabványos 2. szintű töltővel, a töltési idő tovább csökkenthető. Habár nem olyan gyors, mint a benzin újratöltése, az Outset töltési ideje lenyűgöző az egy EV-re.

Végül az Outset ára kiemeli azt a versenytársai közül az EV kalandmotorok piacán. Mindössze 5 995 dolláros költségével kedvezőbb lehetőséget kínál azoknak a motorosoknak, akik szeretnének belépni az elektromos kalandmotorok világába. Masszív építési minőségével és az a tény, hogy Kaliforniában készül, az Outset bebizonyítja, hogy minőség és megfizethetőség kéz a kézben járhatnak.

Bár az elektromos kalandmotorok még nem múlják felül fosszilis üzemanyaggal működő társaikat, a Ryvid Outset tanúbizonyság arról, hogy milyen előrehaladás történik ezen a területen. Ahogy a technológia tovább fejlődik, az EV-k eljutnak oda, hogy a hagyományos motorok képességeivel vetekedjenek. Az az idő, amikor az EV technológia túlszárnyalja a fosszilis üzemanyag-teljesítményt, nem messze van, és ez izgalmas mérföldkő lesz az álmodozó kalandorok számára.

További információért az elektromos járműipar és az EV technológia fejlesztéseiről érdemes megbízható forrásokat felkeresni, mint például:

– EV World: Átfogó forrás hírekkel, elemzésekkel és információkkal az elektromos járműiparról.
– Green Car Reports: Kiemelkedő forrás a zöldautós hírek, áttekintések és piaci trendek terén, beleértve az elektromos motorkerékpárok és kalandmotorok frissítéseit.
– EV Obsession: Az elektromos járművekre fókuszáló online kiadvány, iparági hírekkel és elemzéssel.
– InsideEVs: Egy megbízható forrás az EV-hírek, áttekintések és újdonságok terén.

By

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük