MMDA’s Road Restriction on Electric Vehicles Sparks Controversy

A Metropolitan Manila Development Authority (MMDA) közelmúltban bejelentette terveit a különböző elektromos járművek közlekedésének korlátozására, amelyek április 15-étől lépnek életbe. Ez a lépés vitákat és elégedetlenséget váltott ki az aktív közlekedéspárti szervezetek között, akik szerint a korlátozások figyelmen kívül hagyják a járművekkel közlekedő utasok és gépjárművezetők igényeit a közlekedési forgalomban a Metro Manila területén.

Az MMDA Memorandum Circular szerint az e-kerékpárok, e-romospedelec, elektromos roller, elektromos görkorcsolya, elektromos egysziklú, tricikli, kézikorcsolya, lábtaxi és kuliglig járműveket korlátozás érvényesíti a nemzeti útvonalakon választott területeken. Az MMDA ugyanakkor kiemeli, hogy ezek a járművek továbbra is közlekedhetnek a főútvonalakon, amennyiben azok az előre megszabott kerékpársávokon maradnak. E kivétel a kritikák célpontja lett azok részéről, akik úgy vélik, hogy a kerékpársávok szűkössége és időszakos jellege a Metro Manila területén arra késztetheti az elektromos járműveket használókat, hogy akaratukon kívül megszegjék a korlátozásokat.

Robert Siy Jr., a Move As One Coalition együttesének egyik együttműködője félelmeit fejezi ki az átláthatatlanul véget érő kerékpársávok miatt, amelyek konfrontációhoz vezethetnek az MMDA ellenőreivel. Szerinte a kormánynak a korlátozások helyett annak kellene elsődleges szerepet tulajdonítani, hogy átfogó kerékpársáv-hálózatot alakítson ki az elektromos járművek felhasználóinak biztonsága és kényelme érdekében.

Ira Cruz, az AltMobilityPH képviselője osztja ezeket az érzéseket és rámutat, hogy az MMDA korlátozása nem foglalkozik a filippínók egyszerű közlekedési igényeivel. Szerinte az e-trikológiai népszerűség azon következménye, hogy a kormányzat nem képes megfelelő közlekedési megoldásokat biztosítani.

Ahogy a Metro Manila lakosainak közlekedési kihívásai továbbra is fennállnak, a készülő korlátozások a legutóbbi esemény, a Philippine National Railways leállítására és a kritikus dzsipútvesztések veszélyére támaszkodnak a franchise összevonás miatt.

Ahogy a vita tovább folytatódik, nyilvánvaló, hogy az MMDA korlátozásai sokakat elégedetlenül hagynak maguk után. Az aktív közlekedéspárti szervezetek által felvetett aggályok rámutatnak arra, hogy átfogó és gondos tervezésre van szükség az olyan politikák bevezetésekor, amelyek hatással vannak az utasokra és gépjárművezetőkre a Metro Manila területén.

További információkért a metro manila-i közlekedési helyzetről látogasson el az MMDA honlapjára vagy tekintse meg a Rappler és az ABS-CBN News híroldalakat.

By

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük