Michigan Poised to Expand Access to Electric Bikes on Trails

Michigan felkészül azzal, hogy jelentős változásokat hajtson végre az elektromos biciklik túrautakon történő használatát szabályozó szabályokban. Az Észak-Amerikai Természeti Erőforrások Minisztériuma (Department of Natural Resources) új földhasználati rendeletet fog bemutatni a Természeti Erőforrások Bizottságának, amely a jelenleg csak nemmotoros kerékpárok számára engedélyezett utakon különböző elektromos biciklik bizonyos osztályainak tágabb hozzáférését javasolja.

Felismerve a motoros segédkerékpározás növekvő népszerűségét Michigannél, az államnak azon törekvése, hogy ennél a tevékenységnél több hozzáférést biztosítson az e-bike-okat preferáló rajongóknak. Azáltal, hogy lehetővé teszi az elektromos biciklik használatát az Állami Parkok és Rekreációs Osztály vagy az Erdészeti Erőforrások Osztálya által kezelt természetes talajú túrautakon, több kerékpárosnak lesz lehetősége arra, hogy élvezze a szabadban való időtöltést a saját preferenciáinak és képességeinek megfelelően.

A rendelet lehetőséget nyújtana az 1. osztályú elektromos biciklik számára, amelyek motorral segíti a pedálozást, hogy bármilyen kijelölt természetes úton használhassák, ideértve a legtöbb állami park túraútvonalát is. Ezen túlmenően a 2. osztályú elektromos biciklik, amelyeket hüvelykujjal vezérelhetünk, ugyanezen utakon engedélyezettek lennének, amennyiben a kerékpárosok engedélyt kapnak az államtól.

Az utakhoz való hozzáférés bővítése az inkluzivitás célkitűzését is magában foglalja. A fogyatékossággal élő emberek, akiknek teljesen motorizált bicikli használata lehetőséget teremthet, ugyanannyi lehetőséget fognak kapni, hogy élvezzék Michigan természeti tájainak szépségét, mint társaik.

Bár az e-bike-okat nem megkövesedett utakon való használatáról szóló döntés továbbra is a helyi kormány belátására bízva marad, az új rendelet egységes szabályozást állapít meg az egész államra vonatkozóan az összes park és rekreációs területen.

Mint minden változással, itt is vannak eltérő vélemények. A különböző kerékpárosok közötti feszültség jogi eljárásokat és eseteket eredményezett, melyekben az emberek önkormányzati szinten szabályozzák az e-bike-ok használatát. Aggodalmakat is felvetettek a biztonság miatt a nagy sebesség és az e-bike-ok által okozott lehetséges ösvénykárok miatt.

Azonban az Észak-Amerikai Természeti Erőforrások Minisztériuma más államok tapasztalataira hivatkozik, amelyek kibővítették az elektromos biciklik használatát, és minimális problémákat jeleztek a szabályozási változások után. A minisztérium szerint az 1. osztályú e-bike-ok várhatóan nem okoznak több hatást az úttestekre, mint a hagyományos hegyi kerékpárosok.

A minisztérium különböző érdekcsoportokkal, beleértve a nemmotoros munkacsoportokat is, együttműködött annak érdekében, hogy a rendelet kidolgozása során átfogó megközelítést alkalmazzon. A közvélemény, a hozzáférhetővé tett felmérések és a fogyatékossággal élő közösség konzultációja kulcsfontosságú szerepet játszott a javaslat formálásában.

Amennyiben a rendelet elfogadásra kerül, a túrautakre telepített táblák a frissített szabályokra vonatkozóan tükrözik majd az e-bike-okra vonatkozó új szabályokat. Emellett egy a QR-kódon keresztül elérhető felmérés lehetővé teszi az emberek számára, hogy megosszák gondolataikat az elektromos biciklik használatáról a természetes utakon. Az Észak-Amerikai Természeti Erőforrások Minisztériuma tervezi az e-bike-ok használatának hatásainak felülvizsgálatát az első év után. Az eredményektől függően a rendeletet vagy visszavonhatják, ha negatív hatásokat azonosítanak, vagy fenntarthatják, ha nem észlelnek káros hatásokat.

Az elektromos biciklik szabályozásával kapcsolatos tervezett változásokkal Michigan arra törekszik, hogy alkalmazkodjon a kerékpározás változó tájképéhez és szélesebb hozzáférést biztosítson az outdoor szabadidős tevékenységekhez.

By

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük