Can the Cost of Your Next E-bike Increase by 25 Percent?

Az elektromos biciklik árának potenciális növekedése miatt aggodalom tapasztalható az Elektronikus Biciklik Szakmai Szövetsége új intézkedésével kapcsolatban. Igaz, hogy az importált gyermekbiciklikre, szénrost biciklikre és Kínából származó elektromos biciklikre mostantól további 25 százalékos vámterhet vetnek ki, az árakra gyakorolt ​​hatás nem feltétlenül lesz olyan drasztikus, mint néhányan tartanak.

Fontos megjegyezni, hogy az elmúlt évtizedben az Egyesült Államokban értékesített kerékpárok mintegy 95 százaléka Kínában készültek. Azonban nem minden elektromos biciklimárka érinti egyformán a vámintézkedések. A nagyobb kerékpárgyártó cégek már diverzifikálták gyártásukat és beszerzésüket, Kínából olyan országokba, mint Tajvan és Vietnam. Ez azt jelenti, hogy közép- és hosszú távon nem kell komoly problémákkal szembesülniük ezeknek a vámköltségeknek.

Ezenkívül néhány elektromos bicikli hajtáslánc gyártója a kínából való kitelepüléssel inkább más országokat választ. Az olyan cégek, mint a Bosch, Fazua és Mahle, komponenseiket Németországban és Szlovéniában gyártják. Bár az akkumulátorok és a kerékpárok maguk gyakran Kínából származnak, ezek a gyártók elkerülhetik a 301. szakasz vámterheket.

Azt azonban meg kell jegyezni, hogy a kisebb elektromos bicikligyártó cégek, amelyek erősen támaszkodnak a kínai gyártásra a minimális rendelési mennyiségek miatt, kihívásokkal nézhetnek szembe. A 25 százalékos vámterhek bevezetése jelentős terhet róhat ezekre az új cégekre, és áremelkedést eredményezhet rövid távon.

A vámtarifák hatása az elektromos biciklik árára attól is függ, hogy az akkumulátorok és az elektromos alkatrészek bele vannak-e foglalva. Jelenleg ezekre a specifikus kínai alkatrészekre vonatkoznak a vámterhek. Azonban az Elektronikus Biciklikkel Kapcsolatos Amerikai Kereskedelmi Képviselő tisztviselőinek hiánya nehezíti a helyzetet. Egyértelmű meghatározás nélkül a gyártók bizonytalanok maradnak a tarifák alkalmazását illetően.

Bár nehéz pontosan megjósolni az árakra gyakorolt ​​pontos hatást, egy dolog biztos: az elektromos biciklik ára nem feltétlenül nő meg 25 százalékkal általánosságban. A piac a hozzáférhetőség és az elérhetőség biztosítása érdekében alternatív gyártási helyszíneket és beszerzési láncokat kell kutatnia.

Összefoglalva, az 301. szakasz vámeleszítéstől számított határidő lejárása az elektromos biciklik árára hatással lehet, különösen a kínai importra vonatkozóan. Azonban a tényleges hatás mértéke attól függ, hogy az egyes elektromos bicikli cégek milyen méretűek és milyen diverzifikációs stratégiával rendelkeznek. Az iparág alternatív gyártási helyszíneket és beszerzési láncokat kutatva enyhítheti a potenciális áremelkedést, és biztosíthatja az elektromos biciklik elérhetőségét a szélesebb piac számára.

By

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük