The Battle to Halt the Sale of Unsafe E-Bike Batteries Continues

A New York-i városvezetés továbbra is küszködik a nem biztonságosan tanúsított elektromos kerékpár- és egyéb mikromobilitási akkumulátorok értékesítésének és bérbeadásának betiltásának végrehajtásával. A városi hatóságok erőfeszítései ellenére a nagykereskedők közül a legnagyobbak, mint például az Amazon és a Target, valamint a környéken található e-kerékpár boltok folyamatosan forgalmazzák ezeket a potenciálisan veszélyes eszközöket.

Az online eladók különösen nem teljesítik az előírásokat, így a város szerint 10 főbb akkumulátor eladónak osztottak ki joghatóságilag helytelen termékek árusítása miatt szóló idézéseket. Ezek között szerepel az Amazon, a legnagyobb kiskereskedő. A Fogyasztóvédelmi és Munkavédelmi Osztály (DCWP) több mint 500 ellenőrzést végzett és több mint 150 idézést adott ki téglaboltokkal szemben a tilalom végrehajtásának érdekében. Ezen kívül figyelmeztető leveleket is küldtek az online kiskereskedőknek.

A biztonsági aggályok elsődleges szempontot képeznek ebben a küzdelemben. A lítiumion akkumulátorok által okozott tűzesetek száma folyamatosan növekszik, tavaly 268-ra nőtt. Ezek a tüzek nehezen kioltandók, és gyakran lakóegységekben vagy e-kerékpár boltokban fordulnak elő.Összesen 735 e-kerékpár akkumulátor tűzeset történt New York város öt kerületében, amelyek 447 sérülést és 29 halálesetet okoztak.

A veszélyes trend megfordítása érdekében létfontosságú, hogy megszüntessék az uszályos és tesztelt akkumulátorok használatát. Az UL Solutions, egy a biztonsági szabványokat előmozdító szervezet, kiemeli a nem tanúsított akkumulátorok feketepiacának jelentőségét. Dejan Gakovic, az UL Solutions mikromobilitási üzletfejlesztési igazgatója hangsúlyozza a fogyasztók tájékoztatásának szükségességét, hogy csak tanúsított termékeket vásároljanak.

A városi tanács több intézkedést is hozott, hogy kezelje a problémát, ideértve az e-kerékpár boltokra vonatkozó törvényekben való kötelezettség felrakni az használati és tárolási utasításokat az engedélyezett akkumulátorokra. A nem tanúsított akkumulátorok értékesítésének és bérbeadásának büntetései is növekedtek. Azonban más javaslatok, például az ételkiszállító alkalmazásoknak való kötelező tanúsított akkumulátorokat biztosítani a sofőröknek, nem nyertek támogatást.

Míg a tilalom végrehajtására irányuló erőfeszítések folytatódnak, szeptembertől a DCWP joghatóságot szerez a vállalkozások ideiglenes lezárására, amelyek ismételt tilalom megsértéseket követnek el. Az e-kerékpár boltokra vonatkozó engedélyezési követelmény, amely lehetővé tette volna a város számára a licenc felfüggesztését és visszavonását, nem nyert támogatást. Mindenesetre a harc a biztonságtalan e-kerékpár akkumulátorok értékesítése ellen továbbra is létfontosságú a nyilvános biztonság biztosítása érdekében.

Az e-kerékpár iparág jelentős növekedést mutatott az elmúlt években, amit az ökobarát közlekedési lehetőségek iránti növekvő kereslet hajt. A piaci előrejelzések szerint a globális e-kerékpár piac várhatóan 2026-ra eléri a 46,04 milliárd dollárt, éves átlagos növekedési rátája (CAGR) 6,1% lesz 2019 és 2026 között. Ez a növekedés a növekvő üzemanyagköltségek, a kormányzati kezdeményezések az elektromos járművek népszerűsítésére, valamint a környezetvédelem iránti növekvő tudatosság miatt következett be.

Azonban az engedélyezetlen e-kerékpár akkumulátorok értékesítése és használata fontos probléma mind a fogyasztók, mind a szabályozó hatóságok számára. New York városa élen jár azon erőfeszítések terén, amelyeket az ilyen veszélyes eszközök értékesítésének és bérbeadásának tilalmának végrehajtására tesznek. Ennek ellenére az Amazon és a Target, valamint a környéken található e-kerékpár boltok továbbra is forgalmazzák ezeket az engedélyezetlen akkumulátorokat.

Az tilalom végrehajtásának egyik fő kihívása az online eladók be nem tartása. A város 10 fő akkumulátor eladó számára küldött joghétközbeni eljárásokat, köztük az Amazonnak is, mert folyamatosan értékesít engedélyezetlen készülékeket. A Fogyasztóvédelmi és Munkavédelmi Osztály (DCWP) több mint 500 ellenőrzést végzett és több mint 150 idézést adott ki téglaboltokkal szemben. Az online kiskereskedők is figyelmeztető levelet kaptak.

A biztonsági aggályok fontos kérdést jelentenek ebben a küzdelemben. A lítiumion akkumulátorok, amelyeket gyakran használnak az e-kerékpárokban, tűzesetekhez vezetnek, amelyeket nehéz eloltani. Csak tavaly 268 tűzesetet okoztak ezek az akkumulátorok. New York City-ben összesen 735 e-kerékpár akkumulátor tűzeset volt, amely sok sérülést és halálesetet okozott.

A probléma megoldásához létfontosságú, hogy megszüntessék a veszélyes és teszt nélküli akkumulátorok használatát. Az UL Solutions és más szervezetek felhívják a figyelmet az engedély nélküli akkumulátorok feketepiacára. A fogyasztók felhívását fontosságának is hangsúlyozzák, hogy csak engedélyezett termékeket vásároljanak.

A Városi Tanács változatos intézkedéseket hozott a probléma kezelésére. Az e-kerékpár üzleteknek most el kell helyezniük utasításokat az engedélyezett akkumulátorok használatára és tárolására. Növelték az engedély nélküli akkumulátorok értékesítésének és bérbeadásának büntetéseit. Azonban a javaslat, amely megkövetelné az élelmiszerek kiszállító alkalmazásainak a sofőröknek engedélyezett akkumulátorokat biztosítani, nem nyert támogatást.

A tilalom végrehajtása a következő hónapokban szigorúbbá válik. Szeptembertől a DCWP joghatóságot szerez a tilalom ismételt megsértése esetén az üzletek ideiglenes lezárására. A javasolt engedélyezési követelmény az e-kerékpár boltok számára, amely lehetővé tette volna a városnak a licenc felfüggesztését és visszavonását, nem nyert támogatást.

Ennek ellenére a biztonságtalan e-kerékpár akkumulátorok értékesítése elleni harc továbbra is létfontosságú a nyilvános biztonság biztosítása érdekében. Lényeges, hogy a fogyasztók fel legyenek tájékoztatva a nem tanúsított akkumulátorokkal járó kockázatokról, és bátorítsák őket, hogy csak engedélyezett termékeket vásároljanak.

További információkat az e-kerékpár iparágról és az ehhez kapcsolódó hírekről megbízható forrásokból, például az E-Bike Times vagy a Bicycling.com oldalakon találhat. Ezek a weboldalak átfogóan tájékoztatják az iparágról, piaci előrejelzéseket, és a legújabb fejlesztéseket az e-kerékpár technológiában és a biztonsági szabványokban.

By

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük