Cube Longtail Sport Hybrid: The Ultimate Cargo Bike Experience

Bevezetés

A Cube a hosszú távú szállítási élményt forradalmasította a Longtail Sport Hybrid modelljével. A Cube ügyesen meghosszabbította a rakodóhely hosszát anélkül, hogy hozzáadott hosszt adott volna a motorhoz, így egy tágas és sokoldalú szállítókismotort hozott létre, amely tökéletesen alkalmas nehéz terhek szállítására.

Innovatív jellemzők

Az egyik legkiemelkedőbb jellemzője a Longtailnak a üléspozíciója. A Cube előre tolta a ülést, és arra bátorítja a vezetőt, hogy egyenesen üljön, ezáltal a kényelmet és a láthatóságot helyezve előtérbe. Bár néhányan szokatlannak találhatják az egyenes üléspozíciót, különösen az emelkedők megbirkózása során, a Bosch erős, 85 Nm-es nyomatékú motorja biztosítja, hogy a domboldalak könnyedén megmászhatók legyenek. Az egyenes üléspozíció emellett parancsoló kilátást biztosít az útra, olyan, mint amilyet egy Tarago autó vezetésekor tapasztalnál.

A Bosch motorról szólva érdemes megjegyezni, hogy a Cube tökéletesen integrálta a motort a Longtail dizájnba. A bal oldali markolat közelében elhelyezett vezérlő gomb lehetővé teszi az egyszerű működtetést anélkül, hogy külön kijelzőre lenne szükség. A gomb színes LED-eket tartalmaz, amelyek a kiválasztott teljesítmény módját jelzik, így intuitív és felhasználóbarát.

A Longtail másik lenyűgöző jellemzője a navigációs képernyő beépítése. A kerékpárt Bluetoothon keresztül kapcsolhatja össze okostelefonjával, így a vezetők elérhetik az alapvető navigációs funkciókat, bár a kijelző maga egyszerűsített. A képernyő továbbá hasznos információkat nyújt, például sebesség, átlagsebesség, becsült hatótávolság, kadencia és idő.

Teljesítmény és Fejlesztési lehetőségek

Ami a teljesítményt illeti, a Bosch motor természetes érzést ad a vezetés során, és nagy nyomatékot biztosít a gyors elinduláshoz. Azonban 25 km/h sebességhatárral rendelkezik, hogy megfeleljen a helyi előírásoknak. Ennek ellenére a Longtail kivételes bringa marad, különösen figyelembe véve a nagy terhek szállítására való képességét.

Míg a Longtail sok szempontból lenyűgöz, vannak olyan területek, amelyeken javulhatna. Például a hidraulikus tárcsafékek magasabb minőségű fékbetétekkel javíthatnák a fékerőt, különösen lejtőn vagy nedves körülmények között való biciklizésnél. Egy másik apró probléma a középső állvány, amely használata nehézségekbe ütközhet. Egy gólyaláb hozzáadása nagyobb kényelmet biztosítana.

A Cargo Bike iparág jelenlegi helyzete

Az utóbbi években a cargobike-iparág gyorsan növekszik, mivel egyre többen keresik a környezetbarát és hatékony módokat a áruk szállítására. A piaci előrejelzések szerint a cargobike-piac továbbra is felfelé ívelő pályán halad, 2021 és 2026 között évi 7,2%-os becsült CAGR-vel. Ennek a növekedésnek az oka az urbanizáció, a fenntartható közlekedési lehetőségek iránti növekvő tudatosság és az e-kereskedelem térnyerése.

Az iparág egyik kulcsfontosságú kérdése az infrastruktúra. Habár sok város kezdi fejleszteni a kerékpárutakat és más kerékpározási infrastruktúrát, további fejlesztésre van szükség a növekvő cargobike-forgalom kiszolgálásához. Az infrastruktúra fejlesztése nemcsak a cargobike-vezetők számára teszi biztonságosabbá az utazást, hanem több embert is ösztönöz arra, hogy áttérjenek erre a közlekedési módra.

Az infrastruktúra mellett kihívásokat jelentenek a szabályozások és irányelvek is. Néhány városban korlátozások vannak a cargobike-ok használatával kapcsolatban, különösen a sűrűn lakott területeken. Ezek a korlátozások nehezen teszik lehetővé, hogy vállalkozások és magánszemélyek teljes körűen kihasználják a cargobike-ok áru szállítására való előnyeit. Szervezetek és kerékpárbarát szervezetek dolgoznak azon, hogy befolyásolják a politikákat és elősegítsék a cargobike-ok széles körű elterjedését, valamint megoldják ezeket a kihívásokat.

További információért a cargo bike iparágról, piaci előrejelzésekről és azzal kapcsolatos kérdésekről látogasd meg a Cargo Bike Industry és a Cycling Industry News weboldalait. Ezek a weboldalak részletes elemzéseket, híreket és betekintéseket nyújtanak a cargo bike iparágra és annak jövőbeli kilátásaira.

GYIK

By

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük